8 Şubat 2013 Cuma

Çelişkiler Çelişkiler


Bir konu hakkında TDSF tarafından yapılan iki paylaşıma yer vermek istiyorum kısaca... Konumuz 2. Etap Salsa Kulüplerarası Yarışma İstanbul ayağında yaşanan ve 2 hakemin yarışmadan çekilmesine kadar varan "hakemleri etkilemeye yönelik hareketlerin" gerçekleşip, gerçekleşmediği ve bu yarışmada olan bitenin TDSF tarafından nasıl değerlendirildiğidir... İki belgemiz var, görelim:

1.) Konuyla ilgili resmi duyuru
http://www.tdsf.gov.tr/duyuru-sportif-sosyal-danslar-salsa-hakem-kurulu-hakkinda


2.) Konuyla ilgili taraflardan Sn. Ulaş Ata ile paylaşılan resmi belge.



İkisini de inceleyiniz lütfen. İlginç bir çelişkiye rastladınız değil mi? Konu araştırılmış mı, yoksa kapanmış mı? Konuyu kim araştırıyor?  İlk duyuruya göre Disiplin Kurulu araştıracak. İkinci belgeye göre ise Teknik Kurul ve MHK araştırmış ve sonuca varmış bile :)

Peki ama bu konunun muhatabı kim olmalı? İnceleme yapması gereken mercii neresi? Kendi atadığı başhakemi şikeyle suçlanan MHK mi? Ya da aynı "manipülasyona" maruz kalmasına rağmen, kurallara istinaden yarışmayı terk etme cesaretini gösteremeyen hakemler arasında bulunanların yönettiği Teknik Komite mi?

Yoksa bu konunun muhatabı, olayı tamamen hukuki kurallar çerçevesinde incelemekle yükümlü olup, bu noktada en tarafsız ve olayın dışındaki kurul olarak gözüken, daha da önemlisi diğer federasyonlardaki muaddillerinin bu tip olayları ele aldığı bilinen "Disiplin Kurulu" mu olmalıdır?

Bence sonuncusu daha mantıklı, siz ne dersiniz? İlk duyuruda da zaten disiplin kurulunun inceleyeceğine dair bir ibare var. Peki neyi inceleyecek? Olayda adı geçen insanların kabahatlerini mi? Eğer ceza verilir veya verilmezse, Sn. Ulaş Ata'ya gönderilen ikinci belgenin geçerliliği ne olacak?

Bunlar tamamen muamma... Bilinen bir gerçek var ki, TDSF yönetimi olaya "spor hukuku" veya sporla ilgili herhangi bir pencereden bakma yetisinden çok uzaktadır. Bu yüzdne de kendi kendilerini köşeye sıkıştırmaktadırlar...  Neyse ki "dans sporu" tarafında işin ucundan tutan bilinçli insanlar var da oralara sirayet etmiyor bu olaylar.

Son bir not.. Salsa tarafındaki talimatların eksikliği ve yetersizliği bu noktada daha da ortaya çıkıyor. Bir de üzerine yazılmış talimatlara TDSF'nin kendi birim ve yöneticilerinin uymayışı eklenince, sorun kat be kat artıyor tabi..

Sevgiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder